't Glazen Huis

't Glazen Huis

Filip Vandaele, Kaat Vandepitte
Moorsledestraat 1
Oostnieuwkerke (Staden)
T 0477/89 43 28, 0473 63 66 04
F 051 77 29 93
kaatenfilipvandaele@gmail.com

Sectoren:

Fruit/Groenten 

bedrijfsfoto
kookworkshop ontvangstruimte ritje op buisrailkar speelweide normen Flandria- keurmerk STEM-onderwijs bij van dichtbij teambuilding

Met de klas de boer op

foto Met de klas de boer op Kom voor een stemgericht bezoek naar 't Glazen Huis! Al eens gezien hoe een tomaat- of komkommerplant groeit? Bij ons groeien ze niet in de aarde, maar wel op substraat. Straks is het jullie beurt om te zaaien! Wist je dat hommels ervoor zorgen dat het bloemetje aan de plant bevrucht wordt en zo kan uitgroeien tot een lekkere vrucht? Jullie kunnen de hommels in levende lijve zien in een demo-box!Helpen jullie de koningin zoeken? Willen jullie na onze rondleiding helpen om de tomaten,komkommers of venkel te sorteren. Vraag en aanbod worden er uitgelegd!Daarna kopen we zelf onze groenten met behulp van de veilingklok. Bij dit alles hoort natuurlijk een gezond hapje als proevertje. Surf naar onze vernieuwde website www.metdeklasdeboerop.be met ons scholenaanbod. Ontdek de diversiteit aan betaalbare boerderijbezoeken in je buurt met bijhorend lesmateriaal.

Meer informatie

Kostprijs:

4 euro/pp (met een minimuum van 80 euro), inclusief soep bij picknick, proevertjes en elke leerling heeft zijn plantje die ze geplant hebben mee naar school/huis. STEM-rondleiding: 4 euro/pp (met een minimuum van 80 euro). STEM-workshop: 130 euro.

Duur:

stem-rondleiding:2 a 2,5 uur STEM-workshop: halve dag

Leeftijd:

Onze rondleiding wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.Voor kleuters voorzien we vooral doe-en voelactiveiten.

Beschikbaarheid:

bezoeken op weekdagen na afspraak. Bezoekperiode: eind maart-oktober.

Bijzonderheden:

Er is picknick mogelijk zowel binnen als buiten. Hierbij krijgen de kinderen een kommetje verse groentensoep aangeboden(inbegrepen in de prijs) We spelen een quiz "Boerin in de wolken"of veilingspel waar vraag en aanbod aan bod komt. . ontspannend gedeelte: speelweide met zandbak,trampoline, schommel,voetbalgoal. Kippen,geitjes en konijntjes te zien. Ieder bezoek wordt afgerond met een gezond hapje.

top

Opnieuw verbergen.

Samen de boer op

foto Samen de boer op Al eens een serrebedrijf achter de schermen gezien?Tijdens onze rondleiding komen heelwat thema's aan bod:wat heeft een plant nodig om te groeien, het bekijken van hommelnesten nodig voor de bevruchting vd plant,duurzame energie,biologische gewasbestrijding, uitleg verkoop groenten via vraag en aanbod wordt uitgelegd. Op de verpakking en in kookprogramma's vinden we benamingen als Flandria, gintegreerde teelt , maar wat betekent dit nu precies?‘Samen de boer op’ bundelt land- en tuinbouwbedrijven die hun deuren voor je openstellen. De landbouw(st)er neemt jouw familie of vereniging mee op sleeptouw bij een rondleiding op zijn bedrijf. Je krijgt er een beeld van de werkzaamheden en het leven op de boerderij. Je voelt er de bedrijvigheid en tegelijkertijd de natuurlijke rust. Meer informatie: www.samendeboerop.be

Meer informatie

Kostprijs:

4 euro/pp (min 80 euro) ieder bezoek wordt afgerond met een gezond hapje. andere formules met eetgelegenheid mogelijk: stuur gerust een mailtje voor meer info

Duur:

2 a 2,5 u

Beschikbaarheid:

pr

top

Opnieuw verbergen.

Recepties

Ons tuinbouwbedrijf bevindt zich op de landelijke grens van de gemeenten Oostnieuwkerke, Passendale, Moorslede en Roeselare. Hier kun je de batterijen terug op laden bij een drankje, om nadien jullie wandel- of fietstocht verder te zetten.(Keurjeuzeneuzeroute,babbelfietsroute,gidsbergroute....) Deze formule kan gekoppeld worden aan een bedrijfsbezoek.

Meer informatie

Kostprijs:

na overleg

Duur:

na overleg

Beschikbaarheid:

Onze ontvangstruimte sluit aan bij de speelweide, zodat jullie ook buiten kunnen picknicken.Er is picknick mogelijk zowel binnen als buiten.

Bijzonderheden:

Voor verenigingen , seminaries enz. beschikken wij over een zaal in een rustig, landelijk kader met mooi uitzicht op speeltuin en het weidse platteland.

top

Opnieuw verbergen.

Arrangement fietsclub

hoeveontbijt met bedrijfsbezoek na dauwtrip bvb. na overleg met jullie

Meer informatie

Kostprijs:

in overleg

Duur:

in overleg

top

Opnieuw verbergen.

Arrangement bedrijven

teambuilding na overleg met jullie

Meer informatie

Arrangement culinair



Meer informatie