't Kakelend Kippenmuseum

't Kakelend Kippenmuseum

Hendrik David, Regine Laverge
Wittepoortstraat 25
Keiem (Diksmuide)
T 0474 29 50 86
info@kakelendkippenmuseum.be
www.kakelendkippenmuseum.be

Sectoren:

Melkvee Paarden/Herten Pluimvee Schapen/Geiten Vleesvee Varkens 

bedrijfsfoto

Met de klas de boer op

foto Met de klas de boer op Een alternatieve kinder-bezoek-boerderij met educatief dierenpark. Uitleg van kip tot ei met mischien de geboorte van kuikentje. Allerhande kleinvee is te bewonderen en te knuffelen. Tevens echte boerderij met koeien en kalfjes, een unieke belevenis voor elk kind. Er is ook een speeltuin en hooischuur aanwezig. indien gewenst kunnen we samen ijs maken dat dan kan opgesmuld wordenSurf naar onze vernieuwde website www.metdeklasdeboerop.be met ons scholenaanbod. Ontdek de diversiteit aan betaalbare boerderijbezoeken in je buurt met bijhorend lesmateriaal.

Meer informatie

Kostprijs:

€ 3 per kleuter /halve dag of 5€ voor ganse dag € 3.5 per leerling/halve dag of 6€ voor ganse dag (minimum € 60 per bezoek)

Duur:

voormiddag of namiddag ook mogelijkheid voor ganse dag

Leeftijd:

kinderen alle categorie uitleg wordt aangepast aan niveau kinderen

Beschikbaarheid:

gans jaar door te bezoeken, elk seizoen heeft z'n charmes

Bijzonderheden:

mogelijkheid tot picknick binnen of buiten ruime parking voor bussen

top

Opnieuw verbergen.

Samen de boer op

foto Samen de boer op Het educatief wandelpad met een zeer ruime verscheidenheid van dieren en hun kroost is een unicum. Je acht je op de ark van Noah, waar viervoeters en pluimgevee uit alle windstreken het park bevolken. De ganse beestenboel en alles wat men ook kan bedenken wat met een ei te maken heeft. Ja kan het zo gek niet bedenken of je vindt het wel ergens: de Mechelse koekoek, de Antwerpse baardkriel, een Engelse vechthaan, de Appenzeller Spitskuif... Een boerderij waar je allerminst je mond moet houden, is het Kakelend Kippenmuseum. Tevens Belgische trekpaarden met helgstenhouderij ‘Samen de boer op’ bundelt land- en tuinbouwbedrijven die hun deuren voor je openstellen. De landbouw(st)er neemt jouw familie of vereniging mee op sleeptouw bij een rondleiding op zijn bedrijf. Je krijgt er een beeld van de werkzaamheden en het leven op de boerderij. Je voelt er de bedrijvigheid en tegelijkertijd de natuurlijke rust. Meer informatie: www.samendeboerop.be

Meer informatie

Kostprijs:

€ 4 per persoon vrije rondgang in groep € 5 met rondleiding over kip en ei en cholesterol

Duur:

mag gemakkelijk op 2u rekenen

Leeftijd:

voor jong en oud een ideale uitstap in de natuur tussen de dieren een openbaring welke soorten kippenrassen er bestaan maar ook kagoeroes,kamelen en veel meer te zien!!!

Beschikbaarheid:

vrij te bezoeken ierdere woensdag en zaterdag en zondagnamiddag vanaf 13u30 andere dagen mogelijk op afspraak

Bijzonderheden:

Individuele bezoekers zijn welkom.openingsuren zie website. Mogelijkheid tot het nuttigen van hoeve-ijs of pannenkoek of een fris streekbiertje. Dichtbij de stad Diksmuide met de Dodengang en de Ijzertoren, waterrecreatie(kano) en go-carts.

top

Opnieuw verbergen.

Picknick

na afspraak plaats voor 150 personen ook buitenterras

Meer informatie

Recepties

allerhande mogelijkheden

Meer informatie

Arrangement algemeenMeer informatie