't Hof ter Kalvekete

't Hof ter Kalvekete

Gerard De Vlamynck, Ingrid Gheleyns
Sluisstraat 27
Westkapelle (Knokke-Heist)
T 050 60 75 84, 0474 69 27 51
F 050 60 75 84
gerard.devlamynck@skynet.be

Sectoren:

Vleesvee Melkvee Paarden/Herten Akkerbouw 

bedrijfsfoto
kalfjes aan de fles

Met de klas de boer op

foto Met de klas de boer op Het bezoek start met een film waar alle werkzaamheden over het volledige jaar te zien zijn. Na een rondleiding bij de dieren: van kalf tot koe, krijgen jullie uitleg over de verwerking van de melk. Jullie krijgen de verschillende teelten te zien en op de miniboerderij ontdek je verschillende teelten uit de polders. Na het luisteren komt er een bezoek aan de paarden en kippen. Je kan ook genieten van een video over het leven op de boerderij van januari tot december. Jullie steken ook de handen uit de mouwen: zelf dieren voederen, aardappelen sorteren.Surf naar onze vernieuwde website www.metdeklasdeboerop.be met ons scholenaanbod. Ontdek de diversiteit aan betaalbare boerderijbezoeken in je buurt met bijhorend lesmateriaal.

Meer informatie

Kostprijs:

€ 2 per persoon (proevertje inbegrepen), minimum € 60 per klas !! Gelieve altijd nog eens telefonisch contact op te nemen de dag voor het bezoek !!

top

Opnieuw verbergen.

Samen de boer op

foto Samen de boer op Aan de hand van een video over het leven op de boerderij krijg je een goed beeld wat er het jaar rond op de hoeve gebeurt. Dit wordt kracht bijgezet door een rondleiding bij de dieren: van kalf tot koe met aansluitend de melkverwerking en de hoeveverkoop. Ook de akkerbouwgewassen en de paarden krijgen de nodige aandacht.‘Samen de boer op’ bundelt land- en tuinbouwbedrijven die hun deuren voor je openstellen. De landbouw(st)er neemt jouw familie of vereniging mee op sleeptouw bij een rondleiding op zijn bedrijf. Je krijgt er een beeld van de werkzaamheden en het leven op de boerderij. Je voelt er de bedrijvigheid en tegelijkertijd de natuurlijke rust. Meer informatie: www.samendeboerop.be

Meer informatie

Kostprijs:

€ 2 per persoon, proevertje inbegrepen (min € 60)

Bijzonderheden:

Nabij: Knokke-Heist met het natuurreservaat 't Zwin en de vlinderdtuin. Havenbezoek Zeebrugge, Brugge, Damme

top

Opnieuw verbergen.