STERHOEK

STERHOEK


Landergemstraat 32
Anzegem
T 056 687327, 0479308297
sterhoek@telenet.be
www.desterhoekhoeve.weebly.com www.picknickkast.webnode.be

Sectoren:

Akkerbouw Fruit/Groenten Melkvee 

bedrijfsfoto
logo

Over onze hoeveproducten

Wij bieden u graag een gevarieerd en breed assortiment van natuurzuivere zuivelproducten, verse melkdesserten en hoeveijs.
Wij richten ons zowel naar de consument als naar de restauranthouder en/of speciaalzaken.
Al onze zuivelproducten en melkdesserten worden ter plaatse, op een persoonlijke, ambachtelijke en eigentijdse manier met vakmanschap bereid.
De productie van onze melk gebeurt met zorg en aandacht voor onze dieren, de verwerking in de meest hygiënische omstandigheden, voorgeschreven door de Europese richtlijnen. Alle hoeveproducten worden bereid zonder gebruik van bewaarmiddelen.
Alle hoeveijs wordt met gegarandeerd zuivere en hoogstaande kwaliteitsvolle grondstoffen bereid. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de gevigreerde Bourbon vanillestokken (oorsprong: Madagascar) om de authentieke vanillesmaak in onze hoeveijs te bekomen.
Eigen waakzaamheid en voortdurende controle worden aangevuld met regelmatige controles door een erkend labo.
Als producent van hoeveproducten proberen wij onze kennis uit te breiden en te verfijnen door het blijven volgen van gespecialiseerde opleidingen. Op deze manier proberen wij onze bezoekers kwaliteitsvolle, smaakvolle en (h)eerlijke hoeveproducten aan te bieden.
Naast ons uitgebreid en gevarieerd zuivel- en hoeveijsaanbod bieden wij u ook een selectie van confituren, fruitsappen, hoevekazen aan van collega-hoeveproducenten waarin u vast en zeker uw gading vindt.
Daarnaast hebben wij ook een palet van oxfamwereldwinkel-producten die u zeker zullen bekoren.

Assortiment

Lentefrisse zuurzoete yoghurt

Zuivel

  • Melkproducten (melk, boter, yoghurt, ...)
  • Kaas
  • Ijs
  • Andere desserten

MELKPRODUCTEN
Volle melk: hygiënisch gewonnen en gekoeld, voor de bereiding van uitstekende pudding, chocolademelk, e.d.
Room: een lekkernij te verwerken tot slagroom als afwerking van ijs of ongesuikerd bij een aardappel in zijn jasje.
Hoeveboter: zonder toevoeging van zout. Hét fundament voor een fijne keuken. Verpakt per halve kg en per kwart kg. Vers op maandag en donderdag.
Karnemelk: vers van de karn op maandag en donderdag.
Magere yoghurt (‹0.1% vetgehalte): puur natuur; licht gesuikerd; met fruit (aardbei, exotisch, kriek, 4-vruchten, appel-kiwi, abrikoos, abrikoos-mango, peer-banaan, framboos). In verpakkingen van 500 cc, 250 cc en 125 cc te verkrijgen.
Magere yoghurtdrink: met fruit (aardbei, exotisch, framboos). IJsgekoeld, een zomerse verfrissing. In verpakkingen van 1 en 2 liter.
Verse kaas: bereid met magere melk. Puur natuur en met fruit (aardbei, exotisch). Zeer goed verteerbaar en rijk aan kalk. In verpakkingen van 500cc en 150 cc te verkrijgen.
Kaaswei: bloedzuiverend; bevordert de spijsvertering; rijk aan vitaminen en mineralen; geen vet.
DESSERTEN
Platte kaastaart: met ananas of aardbeien (seizoensgebonden). Een delicatesse voor fijnproevers. Te verkrijgen voor 1, 4 of 6 personen. Ieder weekend te verkrijgen.
Plattekaasdessert: met ananas of aardbeien (seizoen). In individuele porties te verkrijgen.
Chocomousse: een stukje hemel op aarde. In verpakkingen van 100 cc te verkrijgen
Aardbei- en passievruchtenbavarois: er wordt of met verse passievruchten gewerkt of met aardbeien vers van het veld of diepgevroren gewerkt. Ieder weekend te verkrijgen in verpakkingen van 100 cc.
Bavaroistaart van aardbei of passievrucht: op aanvraag.
Rijstpap: …met gouden lepeltjes? In verpakkingen van 100 cc te verkrijgen.
Dessertbuffetten: naar eigen keuze samen te stellen. Vraag gerust via e-mail of telefoon uw folder.
HOEVEIJS
Wij bieden u het ganse jaar door een smakenpalet van 37 ijssoorten aan, waaronder 20 soorten roomijs, 12 soorten sorbetijs en 5 soorten light-ijs.

Groenten/Fruit

  • Groenten
  • Aardappelen

Voor “Sterhoek” is de aardappel al heel lang het belangrijkste gewas op de boerderij. Sinds jaar en dag werken wij ons uit de naad om mooie, gezonde en lekkere aardappelen te kweken. Wij maken er een erezaak van om u als klant hierin tevreden te stellen en u te laten kiezen uit verschillende variëteiten.
Wij proberen om u al heel vroeg in het jaar, vanaf “moederkesdag”, de ‘Rode Eersteling’ en de ‘Première’ aan te bieden. Deze twee variëteiten zijn vastkokende primeuraardappelen. Ook de ‘krielaardappeltjes’ van de Première zijn niet te versmaden. Gebakken in de pan met verse hoeveboter of gekookt te gebruiken in salades, heerlijk is dat! Vanaf juni/juli bieden wij u een variëteit frietaardappelen aan en de ‘frieslander’, een vastkokende, tafelaardappel. In het najaar is het ‘Bintje’ aan de beurt. Deze bloemige bewaaraardappel bieden we het ganse jaar door aan.

Andere

  • Eieren

Wij bieden u dagverse scharreleieren aan.

Verkooppunten en openingsuren

Hoevewinkel

Winterperiode (november - april)
OPEN:
van dinsdag tot en met zaterdag van 9u tot 12u en van 14u tot 18u
GESLOTEN op zondag en maandag

Zomerperiode (mei-oktober):
OPEN:
van dinsdag tot en met zaterdag van 9u tot 12u en van 14u tot 19u
GESLOTEN op maandag
Tijdens de zomer is op zondag ons zomerterras open.

Bestellingen per telefoon (0479 308297) of per email (sterhoek@telenet.be) of via facebook (@sterhoek) of via de bestellijsten.
Contactpersoon: Katleen Deseyn

Huis aan huis ronde

Dinsdag

Meer info over 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten

Zin om de pure natuur te proeven? Laat je verrassen door de overvloed aan kwaliteitsvolle hoeveproducten uit West-Vlaanderen. Proef de versheid van eerlijke producten die op ambachtelijke wijze en met veel zorg bereid worden op de boerderij. Het 100% West-Vlaams-label staat garant voor de allerbeste kwaliteit.

Meer info