De Korenhalm

De Korenhalm

Geert Louwagie, Micheline Veramme
Bampoelstraat 4
Alveringem
T 058 29 83 38, 0495036223
info@dekorenhalm.be
www.dekorenhalm.be

Sectoren:

Akkerbouw Melkvee Fruit/Groenten 

bedrijfsfoto
logo

Over onze hoeveproducten

In 1980 zijn de ouders van Geert met de productie van boter en karnemelk gestart. In 2000 is een oude paardenstal omgebouwd tot een winkel en daarnaast vind je nu de verwerkingsruimte. Alle zuivelproducten worden op de hoeve zelf verkocht. We willen de klanten naar de boerderij lokken, rechtstreeks van bij de boer.
Met verse melk, room en eieren van ons bedrijf maken we sedert 2OOO hoeveijs in een 10-tal smaken. Vanaf Pasen tot Allerheiligen kun je zelfs een ijsje uit de vuist laten scheppen. Je zoekt een plaatsje op ons zonneterras en geniet van al het lekkers. Een ‘cool’ intermezzo voor de vele fietsers op het netwerk dat aan onze hoeve passeert (tussen knooppunt 42 en 43).
In de toonbank vind je ook vaste kazen van collega-hoeveproducenten uit het netwerk Westhoek Hoeveproducten. Ook de rabarberconfituur en –paté van het Warandehof uit Gijverinkhove zitten in ons aanbod.

Assortiment

Ijskar te huur Vleeskonijnen

Zuivel

  • Melkproducten (melk, boter, yoghurt, ...)
  • Ijs
  • Andere desserten

Ons hoeveijs is te verkrijgen in vanille, mokka, chocolade, stracciatella, aardbei, pistache, speculoos, praliné, banaan en yoghurtijs met bosbes. Op bestelling maken we ijstaarten naar uw wens: smaak en opschrift maken het tot een uniek pronkstuk. Zelfs een ijskar kun je gebruiken als je ze vult met hoeveijs ‘De Korenhalm’.

Bestellingen kunnen telefonisch of via e-mail.

Groenten/Fruit

  • Aardappelen

Het ganse jaar door zijn er goeie polderaardappelen te koop. Voor u met de hand geselecteerd en verpakt in 10 of 20 kg. We zijn zo vriendelijk om ze in uw autokoffer te plaatsen. Service en vriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Vlees

  • Konijnen

Panklare konijnen verkrijg je door enkele dagen vooraf uw bestelling te plaatsen, telefonisch of via e-mail. We versnijden en verpakken ze zodat het vlees onmiddellijk in de pan of diepvries kan.

Andere

  • Eieren

Verkooppunten en openingsuren

Hoevewinkel

Maandag-dinsdag-woensdag-vrijdag-zaterdag: OPEN van 9u-12u en van 13u30-19u.
Buiten het toeristisch seizoen GESLOTEN op donderdag en zondag.
Vanaf de paasvakantie tot eind september ook open op dondernamiddag en zondag.

Huis aan huis ronde

Op donderdagvoormiddag in Alveringemdorp.

Meer info over 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten

Zin om de pure natuur te proeven? Laat je verrassen door de overvloed aan kwaliteitsvolle hoeveproducten uit West-Vlaanderen. Proef de versheid van eerlijke producten die op ambachtelijke wijze en met veel zorg bereid worden op de boerderij. Het 100% West-Vlaams-label staat garant voor de allerbeste kwaliteit.

Meer info